fbpx
Page Veelgestelde vragen Header

Vragen over uw zonwering, terrasoverkapping, etc.? Vragen over montage/afspraken? Onderhoud aan uw zonwering of terrasoverkapping? Hier vindt u antwoorden en/of richtlijnen om u verder op weg te helpen.

Algemene vragen:

MONTEREN JULLIE DOOR HEEL NEDERLAND?

Wij zijn actief in het driehoeksgebied Den Haag, Rotterdam, Hellevoetsluis. In dit gebied kunnen wij onze service garanderen en snel bij u ter plaatse zijn. Projecten buiten dit gebied? Neem even contact op!

KOMEN JULLIE OP LOCATIE LANGS OM DE ZONWERING IN TE METEN?

Wij komen altijd langs om alles op te meten, zodat wij zeker zijn dat alle maten kloppen en u als klant een tevreden oplevering heeft.

VERWIJDEREN JULLIE DE OUDE ZONWERING OF MOET IK DIT ZELF DOEN?

Bestaande zonwering wordt in de meeste gevallen gratis of tegen een geringe vergoeding door ons verwijderd en afgevoerd. Als bij maatopname blijkt dat het een tijdrovende klus is geven wij u vooraf aan wat precies de kosten zullen zijn.

MOET IK ALLES VAN TEVOREN BETALEN OF ERNA?

Bij opdracht vragen wij een aanbetaling van 20%, het restant betaalt u binnen 8 dagen na plaatsing.

WELKE GARANTIES HEB IK?

Voorberg Zonwering is lid van ROMAZO. Romazo is een keurmerk die ervoor zorgt dat u als eindgebruiker zorgeloos kunt genieten van de producten die geleverd zijn door leveranciers die aangesloten zijn bij deze organisatie. Bedrijven die bij Romazo zijn aangesloten hebben vakmanschap, kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Het keurmerk focust zich op de productgroepen zonwering, rolluiken en buitenleven.

Specifieke vragen buitenzonwering:

HOE LANG DUURT DE PLAATSING VAN EEN KNIKARMSCHERM?

Het plaatsen van een knikarmscherm duurt afhankelijk van de situatie, de grootte en de opties ongeveer een halve dag. Er wordt voorafgaan altijd een planning aan u doorgegeven. Alles in overleg, zodat u precies weet, waar u aan toe bent.

 

HET DOEK VAN MIJN KNIKARMSCHERM IS KAPOT, KAN DIT GEREPAREERD WORDEN?

De doeken van onze knikarmschermen zijn bijzonder sterk. Zelfs na vele jaren is de inscheurweerstand nog enorm. Er kan natuurlijk altijd een ongelukje gebeuren, het doek kan dan niet worden gerepareerd. In de meeste gevallen kan het doek wel worden vervangen.

HOE LANG DUURT DE PLAATSING VAN EEN TEXTIELDAK?

Het plaatsen van een textieldak / pergolazonwering duurt afhankelijk van de situatie en de opties ongeveer een halve tot een hele dag. Er wordt voorafgaan altijd een planning aan u doorgegeven. Alles in overleg, zodat u precies weet, waar u aan toe bent.

HET DOEK VAN MIJN TEXTIELDAK IS KAPOT, KAN DIT GEREPAREERD WORDEN?

De doeken van onze textieldaken zijn bijzonder sterk. Zelfs na vele jaren is de inscheurweerstand nog enorm. Er kan natuurlijk altijd een ongelukje gebeuren, het doek kan dan niet worden gerepareerd. In de meeste gevallen kan het doek wel worden vervangen.

DIENT U EEN BOUWVERGUNNING AAN TE VRAGEN VOOR HET PLAATSEN VAN EEN TEXTIELDAK?

In het achtererfgebied kunt u bijna altijd vergunningsvrij een textieldak laten plaatsen. Op een zij- of voorerf is vaak wel een vergunning of melding noodzakelijk. Bij twijfel helpen wij u graag op weg.

KAN IK EEN TEXTIELDAK PLAATSEN, ALS IK GEEN FUNDERING IN MIJN ACHTERTUIN HEB?

Een textieldak is windbestendig, het moet daarom ook goed aan de ondergrond worden bevestigd. In de meeste gevallen doen wij dat met een speciale staandervoet met beton. Voor dakterrassen en vlonders hebben wij aangepaste bevestigingsmethoden.

HOE LANG DUURT DE PLAATSING VAN SCREENS?

Het plaatsen van een screen duurt afhankelijk van de situatie en de opties ongeveer een halve dag. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de hoeveelheid screens welke geplaatst dienen te worden. Er wordt voorafgaan altijd een planning aan u doorgegeven. Alles in overleg, zodat u precies weet, waar u aan toe bent.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN NORMALE EN EEN WINDVASTE SCREEN?

Een normale screen wordt aan twee zijden vastgezet, waardoor het doek bij wind zal gaan klapperen. Het screendoek krijgt bij de rol- en onderlat de meeste klappen (en dus slijtage) te verduren. Dit is steeds op dezelfde plek, waardoor dit meer aan slijtage onderhevig is en tevens meer risico heeft om te scheuren.

Een windvaste screen wordt aan zijkant vastgezet door een rits-geleidesysteem, waardoor het screendoek, technisch gezien, aan 4 zijden wordt vastgezet en de krachten op het screendoek worden verdeeld. Onze windvaste screens kun je gebruiken tot windkracht 6.

HET DOEK VAN MIJN SCREEN IS KAPOT, KAN DIT GEREPAREERD WORDEN?

Reparatie van screendoek is niet mogelijk. Screendoek kan wel altijd vervangen worden.

Specifieke vragen overkapping/glasdak & tuinkamer:

HOE LANG DUURT DE PLAATSING VAN EEN OVERKAPPING/GLASDAK?

Het plaatsen van een terrasoverkapping/glasdak duurt afhankelijk van de situatie, de grootte en de opties ongeveer één dag. Er wordt voorafgaan altijd een planning aan u doorgegeven. Alles in overleg, zodat u precies weet, waar u aan toe bent.

 

DIENT U EEN BOUWVERGUNNING AAN TE VRAGEN VOOR HET PLAATSEN VAN EEN OVERKAPPING/GLASDAK?

In het achtererfgebied kunt u bijna altijd vergunningsvrij een overkapping of glasdak laten plaatsen, mits aan de gemeentelijke bepalingen wordt voldaan. Op een zij- of voorerf is vaak wel een vergunning of melding noodzakelijk. Bij twijfel helpen wij u graag op weg.

 

KAN IK EEN TERRASOVERKAPPING/GLASDAK PLAATSEN, ALS IK GEEN FUNDERING IN MIJN ACHTERTUIN HEB?

Ja dat kan gewoon, aangezien wij in dat geval schroeffunderingen plaatsen, waardoor uw overkapping/glasdak is gegarandeerd van een adequate fundering.

WAAROM PLAATSEN JULLIE ALLEEN TERRASOVERKAPPINGEN/GLASDAKEN VAN GLAS?

Een terrasoverkapping/glasdak van glas is zeer duurzaam. Het glas is makkelijk reinigbaar, maar ziet er ook nog eens fantastisch mooi uit. Daarnaast zorgt glas er voor dat de natuurlijke lichtinval behouden blijft.

HOE LANG DUURT DE PLAATSING VAN EEN TUINKAMER?

Het plaatsen van een tuinkamer duurt afhankelijk van de situatie, de grootte en de opties ongeveer 2 tot 4 dagen. Er wordt voorafgaan altijd een planning aan u doorgegeven. Alles in overleg, zodat u precies weet, waar u aan toe bent.

DIENT U EEN BOUWVERGUNNING AAN TE VRAGEN VOOR HET PLAATSEN VAN EEN TUINKAMER?

In het achtererfgebied kunt u bijna altijd vergunningsvrij een tuinkamer laten plaatsen, mits aan de gemeentelijke bepalingen wordt voldaan. Op een zij- of voorerf is vaak wel een vergunning of melding noodzakelijk. Bij twijfel helpen wij u graag op weg.

KAN IK EEN TUINKAMER PLAATSEN, ALS IK GEEN FUNDERING IN MIJN ACHTERTUIN HEB?

Ja dat kan gewoon, aangezien wij in dat geval schroeffunderingen plaatsen, waardoor uw tuinkamer is gegarandeerd van een adequate fundering.

WAAROM PLAATSEN JULLIE ALLEEN TUINKAMERS VAN GLAS?

Een tuinkamer van glas is zeer duurzaam. Het glas is makkelijk reinigbaar, maar ziet er ook nog eens fantastisch mooi uit. Daarnaast zorgt glas er voor dat de natuurlijke lichtinval behouden blijft.

Onderhoud & reiniging:

HOE MAAK IK DE PROFIELEN VAN MIJN TEXTIELDAK SCHOON?

De aluminium profielen zijn voorzien van een poedercoating (glans- of structuurlak) en kunt u afnemen met een (microfiber)doekje en lauw/warm water.

 

In geval van uitgehard vuil (o.a. vogelpoep) dit eerst laten weken met lauw/warm water, zodat het zacht wordt en makkelijk gereinigd kan worden.

MAG IK HET DOEK VAN EEN KNIKARMSCHERM NAT OPROLLEN?

Het is voor geen enkel zonweringdoek goed om nat opgerold te worden, aangezien dit uiteindelijk bijdraagt aan vlekken, schimmel en een snelle slijtage van het zonweringdoek.

 

Rol je het doek toch nat op? Dan is het aan te bevelen om je knikarmscherm op korte termijn weer uit te rollen om droog te luchten. Daarna kun je het weer oprollen.

HOE MAAK IK HET DOEK VAN MIJN KNIKARMSCHERM SCHOON?

Disclaimer: onze zonweringsdoeken zijn technisch hoogwaardige doeken met verschillende specifieke coatings. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade aan uw doek/scherm, indien u besluit om zelf het doek schoon te maken en er vervolgens iets mis gaat. Onderstaande richtlijnen zijn om u te helpen, indien u toch besluit om zelf uw zonweringsdoek te reinigen. Het is verstandig om de reiniging eerst op een heel klein stukje van uw doek te proberen. In het geval dat uw doek écht heel verontreinigd en vies is, kunnen wij het doek in uw systeem gewoon vervangen.

 

Bij veel stoffig vuil, zonder vlekken is de richtlijn het voorzichtig droog afborstelen met een harde borstel. De nadruk licht op voorzichtig, aangezien je de coating van het doek niet wilt beschadigen.

 

Bij hardnekkig vuil en/of vlekken is de richtlijn voor zachte reiniging van het zonweringdoek als volgt:

 • Verwijder losliggend vuil, maar niet wrijven!
 • Bevochtig het doek met schoon water, zo wordt ingedroogd vuil zacht.
 • Gebruik lauwwarm water (max. 40ºC) met een 5 tot 10% oplossing fijnwasmiddel.
 • Met een spons het schuim op het doek aanbrengen, niet inwrijven!
 • Schuim 15 tot 20 minuten laten inwerken.
 • Met veel schoon water naspoelen.
 • Doek laten drogen.

Gebruik nooit een hogedrukreiniger of wasmachine! Hiermee beschadig je het zonweringdoek van je knikarmscherm!

MET WELKE FREQUENTIE MOET IK HET TEXTIELDAK SCHOONMAKEN?

Dit hangt helemaal van de weersinvloeden af. De profielen van onze textieldaken zijn voorzien van een poedercoating (glanslak of structuurlak). Natuurlijk is er een verschil in prijs/kwaliteit, maar in principe zijn ze allen bestand tegen alle weersinvloeden incl. de zilte lucht.

 

Over het algemeen is het voorschrift om elk seizoen alles te reinigen. Indien het textieldak tussendoor erg vies is, is het natuurlijk goed om deze even tussentijds schoon te maken.

HOE MAAK IK HET DOEK VAN MIJN TEXTIELDAK SCHOON?

Disclaimer: onze zonweringsdoeken zijn technisch hoogwaardige doeken met verschillende specifieke coatings. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade aan uw doek/scherm, indien u besluit om zelf het doek schoon te maken en er vervolgens iets mis gaat. Onderstaande richtlijnen zijn om u te helpen, indien u toch besluit om zelf uw zonweringsdoek te reinigen. Het is verstandig om de reiniging eerst op een heel klein stukje van uw doek te proberen. In het geval dat uw doek écht heel verontreinigd en vies is, kunnen wij het doek in uw systeem gewoon vervangen.

 

Bij veel stoffig vuil, zonder vlekken is de richtlijn het voorzichtig droog afborstelen met een harde borstel. De nadruk licht op voorzichtig, aangezien je de coating van het doek niet wilt beschadigen.

 

Bij hardnekkig vuil en/of vlekken is de richtlijn voor zachte reiniging van het zonweringdoek als volgt:

 • Verwijder losliggend vuil, maar niet wrijven!
 • Bevochtig het doek met schoon water, zo wordt ingedroogd vuil zacht.
 • Gebruik lauwwarm water (max. 40ºC) met een 5 tot 10% oplossing fijnwasmiddel.
 • Met een spons het schuim op het doek aanbrengen, niet inwrijven!
 • Schuim 15 tot 20 minuten laten inwerken.
 • Met veel schoon water naspoelen.
 • Doek laten drogen.

Gebruik nooit een hogedrukreiniger of wasmachine! Hiermee beschadig je het zonweringdoek van je knikarmscherm!

MAG IK HET DOEK VAN EEN TEXTIELDAK NAT OPROLLEN?

Het is voor geen enkel zonweringdoek goed om nat opgerold te worden, aangezien dit uiteindelijk bijdraagt aan vlekken, schimmel en een snelle slijtage van het zonweringdoek.

 

Rol je het doek toch nat op? Dan is het aan te bevelen om dit op korte termijn weer uit te rollen om droog te luchten. Daarna kun je het weer oprollen.