fbpx

VADAIN GORDIJNEN

Vadain gordijnen

Vadain gordijnen staat voor de mooiste gordijnen én voor de beste kwaliteit. Jouw gordijn met liefde op maat gemaakt, door de Vadain confectie-ateliers. Unieke stijlen met een lange traditie van vakmanschap.

Overgordijnen van Vadain gordijnen, bij Voorberg Zonwering BV.

Overgordijnen

Overgordijnen zijn over het algemeen wat dikker qua stof en worden veelal gebruikt om sfeer te brengen in een ruimte. Deze Vadain gordijnen houden ook inkijk tegen. Dit gordijnsoort laat wel wat licht door, maar het is niet mogelijk om er doorheen te kijken. Daarnaast hebben overgordijnen ook een geluidsabsorberende functie, waardoor geluiden in de kamers minder weerkaatsen en hol klinken. Verder hebben overgordijnen ook een isolerende functie, wat betekent dat de warmte beter in de ruimte blijft hangen. Ideaal in de koudere maanden!

Vitrage van Vadain gordijnen, bij Voorberg Zonwering BV.

Inbetweens

Een inbetween is een Vadain gordijn met een dunne en soepel vallende stof die veel licht doorlaat én het zonlicht filtert. Het verschil met overgordijnen is dat wanneer de inbetween gesloten is, het alsnog erg licht blijft in de kamer. Overdag heb je geen inkijk bij gesloten inbetweens, maar in de avond met de lampen aan wel. Wil je dat liever niet? Dan kun je kiezen voor overgordijnen óf voor inbetweens in combinatie met vouwgordijnen. Die combinatie zorgt tevens voor veel sfeer in je interieur.

Vitrage van Vadain gordijnen, bij Voorberg Zonwering BV.

Vitrage

Vitrage, ook wel voile of glasgordijn genoemd, zijn heel dunne soepel vallende Vadain gordijnen die de zonnestraling enigszins temperen. Ze voorkomen ook inkijk als het buiten licht is. Vitrages kunnen heel decoratief zijn. Van oudsher worden ze vaak met overgordijnen gecombineerd die ’s avonds dicht kunnen en dan de inkijk tegenhouden.

 

Deze type Vadain gordijnen zorgen in gesloten toestand voor veel gefilterd licht, waarbij de lichtdoorlating meer is dan bij Overgordijnen. Vitrage creëert veel licht én sfeer voor je raam én interieur. Heb je een kamer met weinig lichtinval? Dan is vitrage van Vadain gordijnen uitermate geschikt om je ramen én kamer te stylen.

Verduisterende gordijnen van Vadain gordijnen, bij Voorberg Zonwering BV.

Verduisterende gordijnen

Deze Vadain gordijnen worden gemaakt om het licht van buiten tegen te houden en de kamer te verduisteren: ideaal voor slaapkamers dus. De hoeveelheid verduistering hangt af van de gekozen kleur, de gekozen confectie en de stofsoort.

 

Verduisterende Vadain gordijnen komen in twee soorten:

  • Dim-out  –  geeft een gedeeltelijke verduistering. Is erg geschikt als je nog een beetje licht in de kamer wil toelaten. Bijvoorbeeld overdag in de woonkamer, of als je rustig wakker wil worden in de ochtend, zonder dat het volledig donker is.
  • Black-out – verduistert een kamer volledig. Houd jij van een volledig donkere slaapkamer in de nacht en vroege uurtjes? Dan is deze type verduistering ideaal voor jou.
Logo Vadain gordijnen

De mooiste gordijnen voor het mooiste interieur

Laat je inspireren door een wereld aan stoffen, dessins, kleuren en trends. Hier vind je de mooiste gordijnstoffen!

Vouwgordijnen van Vadain gordijnen, bij Voorberg Zonwering BV.

Vouwgordijnen

Een vouwgordijn is qua uiterlijk heel anders. Het grootste kenmerk is dat de stof gevouwen omhoog of naar beneden wordt getrokken door middel van een koord.

 

Een vouwgordijn kan voor zowel grote als kleinere ramen gehangen worden. Dit gordijnsoort is zowel decoratief en sfeer verhogend als licht regulerend, net als de andere gordijnsoorten. Vouwgordijnen kun je zowel met licht doorlatende als verduisterende stoffen laten maken en de opties zijn eindeloos. Ook hebben ze een isolerend effect – afhankelijk van de gekozen stofsoort. Deze Vadain gordijnen komen met een kettingsmechanisme en kunnen bij ons zowel handmatig als met elektrisch bediening gemaakt worden.

Paneelgordijnen van Vadain gordijnen, bij Voorberg Zonwering BV.

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen zijn Vadain gordijnen die uit grote panelen van stof bestaan. Die verticale stofbanen vormen samen één gordijn, maar zijn afzonderlijk van elkaar te verschuiven. Hierdoor bepaal je zelf hoe de panelen hangen, de mate van lichtinval en privacy.

 

Paneelgordijnen hebben een eigenzinnig karakter en een strakke, stijlvolle uitstraling. Je kan variëren waardoor je interieur er iedere dag net iets anders uit ziet. Een paneelgordijn is te maken met zowel transparante als niet-transparante stoffen. Het is een uitstekende optie voor grotere raampartijen, tuindeuren en als ‘scheidingswand’ of wanneer je net iets anders wil dan een gordijn of vouwgordijn.

VADAIN GORDIJNEN – wanneer kies je wat?

Overgordijn kies je als je:

geen inkijk wil wanneer de gordijnen gesloten zijn

⋅ het interieur wil aanvullen met sfeer

⋅ de algemene akoestiek in een kamer wil verbeteren

⋅ voor de isolerende werking in een ruimte

Inbetweens kies je als je:

⋅ een sfeerverhogend effect wil in het interieur

⋅ veel licht in de kamer wil wanneer de gordijnen gesloten zijn

⋅ zachte raamdecoratie wenst waarbij het binnenkomende zonlicht wordt gefilterd.

Vitrage kies je als je:

⋅ het wil combineren met overgordijnen voor sfeer en privacy in de avond.

⋅ inkijk overdag wil tegenhouden

⋅ zonnestraling enigszins wil temperen

⋅ het interieur sfeer wil geven

Vouwgordijnen kies je:

⋅ voor sfeer, decoratieve uitstraling en voor lichtregulering

⋅ voor zowel grotere als kleinere ramen, denk aan bijvoorbeeld een raam in het midden van de muur

Paneelgordijnen kies je:

⋅ bij grote raampartijen, tuindeuren of bij een scheidingswand

⋅ voor het sfeerverhogende effect in je interieur

⋅ als je geen inkijk wil

Een gordijn laat je voeren:

⋅ ter bescherming van het gordijn en voor een langer levensduur

⋅ voor een verhoogd isolerend effect

⋅ voor een vollere uitstraling van het gordijn

⋅ voor een hogere akoestische waarde

Vadain gordijnen met voering, bij Voorberg Zonwering BV.

Gordijnen met voering

Bij gevoerde Vadain gordijnen wordt een extra voeringslaag aangebracht aan de achterkant van de stof. Dit zorgt voor bescherming van de gordijnstof. Een gordijn kan namelijk in de loop van de jaren licht verkleuren door zonlicht en licht slijten. Je Vadain gordijnen laten voeren is daarom een duurzame optie, zo blijft je gordijn langer mooi. Dit kan je bij alle gordijnstoffen laten doen.

 

Gordijnen laten voeren zorgt tevens voor een verhoogde isolerende werking wat ideaal is in de koude maanden. Tot slot zorgt voering ook voor een vollere uitstraling van het gordijn en verbetert het de akoestische waarde.

 

Interstil roedes, bij Voorberg Zonwering BV.
Interstil roedes

Mooie Vadain gordijnen maak je af met kwaliteitsroedes, welke goed werken én een aanvulling zijn voor je interieur. Zijn hoge kwaliteit en design van belang? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij voeren de wel bekende roedes van Interstil.

 

Hoge kwaliteit, luxueus, strak én stijlvol! Gordijn ophangsystemen, waar je blij van wordt. Niet voor niets wordt Interstil door veel interieurdesigners gebruikt!

Al meer dan 30 jaar!

Voorberg Zonwering BV levert en installeert al meer dan 30 jaar raamdecoratie/binnenzonwering producten, Vadain gordijnen, alsmede terraszonwering, overkappingen, tuinkamers, en textiel-/lamellendaken in de regio en bedient hiermee zowel particulieren, horeca en bedrijven.

Meer over Vadain gordijnen weten?

U bent van harte welkom om alle gordijnstoffen uit de verschillende collecties van Vadain in onze showroom te komen bekijken en de kwaliteit en vakmanschap van deze gordijnen met eigen handen te voelen. Goed advies voor uw specifieke woonsituatie en uiteraard met een scherpe prijs.