fbpx

TEXTIELDAKEN

Textieldaken

Het textieldak, ook wel pergolazonwering genoemd, is zonwering met windstabiliteit. Het is dé oplossing voor windrijke gebieden, zoals het terras van een penthouse en een tuin- of balkonterras in de kustregio! Ook tijdens minder mooie dagen is dit dé oplossing om beschut van het terras te genieten.

 

Een textieldak wordt daarnaast toegepast als zonwering voor grote afmetingen. Dit type zonwering zorgt net als een knikarmscherm voor sfeer en beslotenheid op het terras. Afhankelijk van de hellingshoek en het type dak kan het systeem ook volledig regenbestendig worden gemaakt.

Een textieldak voor windstabiliteit

Windstabiele zonwering is zeer belangrijk, om schade aan de gevel te voorkomen. Een textieldak is ook stabiel bij grotere afmetingen en kan daardoor ook worden gebruikt voor grote oppervlakten. Een textieldak is een cabrio-overkapping en door de mooie doekdesigns ook een échte sfeer maker op je terras. Ideaal wanneer je een heerlijke beschermde lounge plek voor de familie wilt, maar een terrasoverkapping iets te veel van het goede is.

 

Zoek je een waterdichte variant van een textieldak? Kijk dan ook even naar een vouwdak.

Waarom een textieldak voor een groot terras?

Grote afmetingen van een terras betekent dat de breedte en de diepte behoorlijk kunnen zijn. Dit maakt een standaard knikarmscherm ongeschikt, aangezien deze gaat deinen door de wind. Bij veel wind zijn de krachten op de gevel erg groot. De mogelijkheid bestaat dan dat de gevel behoorlijk beschadigd kan raken. Daarom adviseren wij dan altijd een textieldak of een vouwdak. Een textieldak is voorzien van palen, waardoor naast windstabiliteit, ook een grotere uitval en breedte kan worden gerealiseerd, waardoor de krachten op de gevel veilig worden verdeeld.

Voorberg Zonwering BV verkoopt alleen sterke merken. Dit betekent dat wij textieldaken leveren van grote innovatieve merken met een hoge kwaliteit, een mooie afwerking, met verfijnde techniek én waarbij een goede garantie is geregeld. 

Weinor
Luxaflex logo
Brustor

Weinor ®

Weinor ® staat al jaren bekend om haar mooie zonweringsproducten, de vele innovatieve ideeën, de vele design awards, maar natuurlijk ook om haar geweldige Duitse kwaliteit.

Luxaflex Outdoor ®

Waar Luxaflex ® bekend staat om haar mooie binnenzonwering- en raamdecoratieproducten, staat Luxaflex Outdoor ® bekend om haar mooie gamma aan buitenzonwering producten. Mooie designs welke de verschillende functionaliteiten voor terras zonwering afdekken.

Brustor ®

Onze zuiderburen hebben met Brustor ® een zonweringsfabrikant van hoge klasse. Zij staat bekend om haar mooie slanke en strakke innovatieve designs, functionaliteit en top kwaliteit.

Windvaste screens voor je textieldak

Textieldaken kunnen voorzien worden van windvaste screens. Hiermee weer je de laagstaande zon in de ochtend of avond. Denk aan situaties zoals een balkonterras, of het dakterras van een penthouse, zodat je geen hinder hebt van verblindend licht, te veel opbouwende warmte binnenshuis, maar ook voor het beschermen van je interieur tegen verkleuring door UV straling. Daarnaast creëert dit extra privacy op je terras. Uiteraard is dit ook van toepassing voor tuinterrassen. Afhankelijk van het merk en het type textieldak, kunnen de windvaste screens worden geintegreerd in het frame, of als opbouw cassette worden toegepast.

Doek vervangen van je textieldak?

Is de hardware van je textieldak nog prima in orde, maar het zonweringdoek heel vies, deels versleten, of kapot? Wellicht is het doek gescheurd? Weet dan dat het doek van je textieldak, prima vervangen kan worden.

 

Dickson® is dè fabrikant van zonweringsdoeken en fabriceert prachtige doekcollecties van technisch hoogwaardige materialen. Ben je de oude doekkleur zat? Of wellicht heb je het terras vernieuwd, en past de doekkleur totaal niet meer in het geheel? Vervang het zonweringsdoek met de diverse moderne of klassieke kleurdesigns en je brengt écht direct sfeer op je terras!

Specialist in textieldaken

Dé textieldak specialist

Voorberg zonwering & buitenleven is dé textieldak én vouwdak specialist in de regio. Bezoek onze gespecialiseerde pagina met alle ins & outs over textieldaken en vouwdaken.

Al meer dan 30 jaar!

Voorberg Zonwering & Buitenleven levert en installeert al meer dan 30 jaar zonwering, overkappingen, buitenleven en raamdecoratie producten in de regio en bedient hiermee zowel particulieren, horeca en bedrijven.

Meer over textieldaken weten?

U bent van harte welkom om de textieldaken in onze showroom te komen bekijken en de werking er van te testen. Onder het genot van een kopje koffie geven wij u graag een goed advies, voor uw specifieke woonsituatie. Uiteraard met een scherpe prijs.