fbpx

SMART SOLAR SHADING

Smart solar shading

Door Smart Solar Shading certificatie, kunnen wij van elk zonweringsproduct de isolatie eigenschappen berekenen. Hierdoor kunnen we precies aangeven welke producten voor specifieke probleem situaties nodig zijn voor een goed leef- en/of werkklimaat.

Isolatie tegen oververhitting

Moderne gebouwen hebben tegenwoordig veel grote glasoppervlakten en een slechte inpandige doorluchting. Tegelijkertijd worden de gebouwen voorzien van zulke goede isolatie, dat er bij zonnig weer, zelfs in de winter, problemen van oververhitting ontstaan. Hitte blijft vervolgens in de woning, of het bedrijfsgebouw hangen, met als gevolg oververhitting. Dit heeft een bewezen negatief effect op onze gezondheid.

 

Met behulp van Smart Solar Shading kunnen we berekenen welke zonweringproducten het beste passen voor individuele situaties. Zo kan men tijdens warm weer toch genieten van een goede lichtinval, de uitkijk naar buiten behouden, maar toch een prettig klimaat binnenshuis, of op de werkvloer hebben.

Page smart solar shading oververhitting
Page smart solar shading hinderlijke reflecties

Hinderlijke reflecties

Isolatie tegen warmte verlies

Tijdens de koude maanden zijn zelfs goed geisoleerde moderne ramen de zwakste schakel in de isolatie van gebouwen en woningen. Ramen zijn zelfs verantwoordelijk voor het grootste verlies van warmte. Het slim gebruiken van zonwering en zonweringmaterialen maakt een groot verschil.

 

Tijdens de winter overdag de zonwering open houden, laat daglicht binnen, waardoor u de warmteopbouw binnenshuis het best benut. Door vervolgens ‘s avonds de zonwering te sluiten, worden de isolatie eigenschappen van ramen verbeterd, waardoor warmte zo veel mogelijk binnen blijft. Hierdoor hoeft u minder te stoken! Dit zorgt voor een drastische vermindering in CO2 verbruik, wat een merkbaar verschil aan de energierekening opleverd.

warmte isolatie

Al meer dan 25 jaar!

Voorberg Zonwering & Buitenleven levert en installeert al meer dan 25 jaar zonwering en buitenleven producten in de regio en bedient hiermee zowel particulieren, horeca en bedrijven.

Meer over Smart Solar Shading weten?

U bent van harte welkom in onze showroom. Onder het genot van een kopje koffie geven wij u graag een goed advies, voor uw specifieke woonsituatie. Uiteraard met een scherpe prijs.