Textieldak

Waarom een textieldak?

Het textieldak of pergolazonwering is dé oplossing wanneer je:

  • op warme, zonnige dagen met veel wind, zonder problemen de zonwering uit wilt hebben staan.
  • lekker buiten op het terras wilt genieten tijdens minder mooie dagen.
  • zonwering wilt toepassen voor grote afmetingen.

Een mooi textieldak zorgt bovendien voor sfeer en beslotenheid op het terras. Afhankelijk van de hellingshoek en het type dak kan het systeem ook volledig regenbestendig worden gemaakt.

 Foto van een textieldak / textiele overkapping op het terras van een penthouse van een appartementencomplex.

Een textieldak is windstabiel

Windstabiliteit is een belangrijke eigenschap. Om deze reden worden onze textieldaken ook veel toegepast op dakterrassen bij penthouses en op balkons.

Er zijn vele mogelijkheden en prijzen, de zwaarste systemen zijn zelfs belastbaar tot 9Bft. Door het plaatsen van zijwanden kan nog meer beschutting worden gecreëerd.  

Het textieldak als tuinkamer

De luxere types kunnen worden voorzien van ritsscreens met een venster of zelfs glaswanden op de horizontale vlakken. Zo ontstaat een volledig weersbestendige flexibele tuinkamer. Uitermate geschikt voor de gastronomie .

Met het textieldak open behoud je het frisse luchtige gevoel. Eenmaal gesloten beschermt het tegen fel, schadelijk zonlicht en tegen neerslag. Zo kun je een feestje of BBQ redden tijdens slecht weer. Flexibel en multifunctioneel … the best of both worlds!

 Foto van textieldak / textiele overkapping, als  tuinkamer op terras.

Soorten textieldaken

Het textieldak is voornamelijk bekend als gevelconstructie, waarbij u een doorloop heeft van woonkamer naar buitenkamer.

Daarnaast zijn textieldaken ook verkrijgbaar als vrijstaande constructie, waardoor u een terras achter of midden in uw tuin kunt voorzien van een textieldak. Kom langs en informeer naar de mogelijkheden!

Weinor Plaza Home 2

 

Wat ervaren klanten met een textieldak?

Klanten ervaren dat zij hun terras 10 maanden in het jaar kunnen gebruiken door toepassing van een textieldak. Een welkome verlenging van het terrasseizoen. Een genietplekje waar je kunt werken, ontspannen, zonnen, BBQ-en, socializen en meer, tijdens zonnige dagen én tijdens dagen met neerslag.

Close up van textieldak / textiele overkapping op een mooi terras.

Textieldak opties

Denk hierbij aan terrasheaters, LED-verlichting, luidspeaker sytemen, maar denk ook aan zijzonwering als een screen of paravento. 

 Weinor Plaza Home 3

Een textieldak van Voorberg Zonwering & Buitenleven

Wij leveren textieldaken van gerenommeerde topmerken zoals Weinor en Luxaflex Outdoor. Wij vinden het leuk om u van een goed advies en een mooi product te voorzien. 

Foto van een textieldak / textiele overkapping op het terras van een prachtig landhuis.

 

Meer over textieldaken weten?

Breng een bezoek aan onze ruime showroom in Maassluis. Onder het genot van een goed kopje koffie adviseren wij u graag over alle mogelijkheden voor uw specifieke terras situatie. 

 

Hieronder vindt u een kleine greep van recente projecten als inspiratie.